divendres, 17 d’octubre del 2014

CONTES DE LA CASTANYERA

La castanyada
Anna Canyelles. Il•lustracions Roser Calafell. Edat: a partir de 3 anys

Mentre els grans posen a taula panellets i torren castanyes, en Pau demana al seu avi que li expliqui un conte. L’avi comença a explicar-li la història d’ell mateix quan era petit,i resulta que era un noi molt entremaliat. Resulta que aleshores hi havia molta boira pel carrer, i feia por caminar-hi tot sol, i vet aquí que va veure una ombra…





La castanyada. Col·lecció Què celebrem?
Núria Font i Xavier Salomó. Ed. Cruilla, 2010. Col•lecció ambientada en la vida quotidiana dels infants i que combina il•lustració i fotografia, per conèixer les principals celebracions del nostre calendari tradicional.


La castanyera
Maria Rius. Ed. Combel 2010. Quatre històries de fa molt temps, que tenen relació amb les estacions de l’any: cistells de maduixes de primavera, formigues que treballen a l’estiu, oloreta de castanyes i moniatos torrats a la tardor, i boscos d’avets coberts de neu a ple hivern. Narracions que ens faran reflexionar sobre actituds tan humanes com l’estimació, el deure i la responsabilitat, el companyerisme i la necessitat de sentir-se útil.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada